JADŁOSPIS

jadłospis

Marzec - 25.03 - 29.03.2019r.

Poniedziałek 25.III.2019 r.

Zupa brokułowa z warzywami, natką pietruszki, ziemniakami, śmietaną i pieczywem mieszanym.

Ryż z jabłkami i z bitą śmietaną.

Kompot owocowy

Bułka wrocławska, masło, dżem owocowy, kawa inka z mlekiem, ser żółty, marchewka słupki, pestki dyni i słonecznika,

Banany

Wtorek 26.III. 2019 r.

Krupnik z kaszą jaglaną i warzywami i z koperkiem , pieczywo mieszane.

Pałki ,udka kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka wielowarzywna z kapustą pekińską, marchewką, szczypiorem, cebula, kukurydza, olejem.

Kompot owocowy

Bułka pszenna, masło twarożek z jogurtem, szczypiorem i rzodkiewką, kakao z mlekiem, rukola , roszponka, żurawina, rodzynki,

Gruszka

Środa 27.III.2019 r.

Barszcz ukraiński z warzywami i ze śmietaną i z pieczywem mieszanym, z natką pietruszki.

Makaron z białym serem i ze skwarkami z boczku.

Herbata zielona , cytryna

Chleb mieszany, masło szynka gotowana, ser żółty, inka mlekiem, pomidor, szczypiorek, pestki dyni, słonecznika, rukola, ósemki jabłka

Drożdżówka z białym serem.

Czwartek 28.III. 2019 r.

Kapuśniak z warzywami i z ziemniakami ze śmietaną i pieczywem mieszanym.

Klopsik w sosie własnym kasza jęczmienna, surówka z marchwi, ogórek kiszony, cebula i olejem.

Kompot z owoców suszonych

Bułka pszenna, masło, serek homogenizowany, kakao z mlekiem, marchewka ósemki, jabłka plasterki, żurawina, rodzynki

Ciastka „ Sante” owsiane z żurawiną.

Piątek 29. III. 2019 r.

Zupa pomidorowa z ryżem i śmietaną.

Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z warzywami, jabłkiem i olejem

Herbata z cytryną.

Płatki kukurydziane, , mleko ,bułka, masło, miód, dżem, plasterki marchwi, jabłka, pestki dyni, słonecznika.

Rogaliki maślane z kruszonką + jogurt natur.

Codziennie do śniadania podawane są słupki marchewki, plastry jabłka, rukola, roszponka, słonecznik, pestki dyni, rodzynki, żurawina, rzodkiewki, ogórek świeży, pomidorek.

 


Kwiecień - 1.04 - 5.04.2019r.

Alergeny: 1,3,4,7,9,11

PONIEDZIAŁEK : 01.IV.2019r.

Zupa Jarzynowa z pieczywem.

Gulasz,  kasza jęczmienna, ogórek kiszony, kompot owocowy.

Bułka z dżemem wiśniowym, płatki kukurydziane na mleku, jogurt, żurawina, marchewka w plasterkach pestki ze słonecznika

Wtorek: 02.IV. 2019r.

Zupa wiejska z makaronem, fasolką szparagową, pieczywo mieszane.

Kotlet pożarski, ziemniaki, surówka wielowarzywna, kompot owocowy.

Bułka z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kakao , rzodkiewka, pestki słonecznika, banan

Środa: 03.IV.2019r.

Zupa ogórkowa z ryżem, pieczywo mieszane.

Kluski śląskie z boczkiem, herbata z cytryną.

Bułka, jajko na twardo, pomidor, szczypior, kawa inka, jabłuszko, rucola, rogalik

Czwartek: 04.IV.2019r.

Zupa brokułowi z pieczywem mieszanym.

Makaron z białym serem i boczkiem, kompot owocowy

Chleb, pasztet, pomidor, szczypior, kakao, rucola, jabłko, rzodkiewka, jogurt owocowy.

Piątek: 05.IV.2019r.

Krupnik jęczmienny z pieczywem mieszanym.

Kotlety rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z warzywami (marchew+ por+ jabłko), herbata z cytryną.

Bułka, pasta jajeczna z natką pietruszki, kakao, marchewka, jabłko,  pestki dyni, paluszki z sezamem.

© 2009 by Szkoła Podstawowa nr 1 im. Tadeusza Kościuszki w Puławach | A&S